Отидете към основна версия

1 648 36

Киев твърди, че руските войски са разстреляли трима пленени украинци

  • украйна-
  • пленници-
  • разстрел-
  • русия

Те били членове на 82-ра въздушнодесантна бригада

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Украинските десантно-щурмови войски снощи заявиха, че трима военнослужещи, които според украинската прокуратура са били заловени и застреляни от руски военни този месец, са били членове на 82-ра въздушнодесантна бригада, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Русия все още не е коментирала това твърдение, което е второто поред обвинение този месец от страна на украинската прокуратура, че руски военнослужещи са убили военнопленници.

На кадри от предполагаемия случай, споделени в социалните медии, се вижда как трима невъоръжени мъже падат, след като по тях е открит огън. Агенция Ройтерс отбелязва, че не е успяла да потвърди достоверността на видеоклипа от независими източници.

Десантно-щурмовите войски заявиха, че неидентифицирани вражески военни "действайки умишлено, в нарушение на законите и традициите на войната" са убили умишлено тримата мъже, които по думите им са били пленени членове на 82-ра въздушнодесантна бригада.

На 3 декември Украйна обвини Русия в извършването на военно престъпление след като в социалните медии бе споделено друго видео, на кадри от което се вижда как няколко войници застрелват двама предаващи се военнослужещи които излизат от укритието си под дулата на оръжията им, припомня Ройтерс.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 11 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: