Отидете към основна версия

4 218 28

Израелски танкове и бомбардировачи срещу Хан Юнис

  • израел-
  • танкове-
  • хан юнис-
  • газа-
  • палестинци-
  • бомбардировачи

Израелски самолети изпълниха серия въздушни удари върху лагера "Нусейрат"

Снимкa: Shutterstock

Израелски танкове извършиха интензивен обстрел и бомбардировки в Хан Юнис, разкриват местни жители от ивицата Газа, цитирани от "Ройтерс".

Според тях, нападенията се състояха през изминалата нощ. Съобщава се, че около 200 души са загинали в рамките на последните 24 часа в кампанията на Израел срещу бойците на "Хамас", предаде News.bg.

Израелски самолети изпълниха серия въздушни удари върху лагера "Нусейрат" в централната част на Газа, твърдят медици и палестински журналисти.

Според министъра на отбраната Йоав Галант, израелските сили нанасят удари по Хан Юнис като част от подготовката за предстоящо нападение към главния град в южната част на анклава. През началото на декември те вече бяха превзели части от града.

Министърът на отбраната добави, че войските на Израел достигат командните центрове на "Хамас" и складовете с оръжие.

Преди това израелската армия обяви, че е унищожила тунелен комплекс, намиращ се в подземието на една от резиденциите на лидера на "Хамас" в Газа, Яхя Синвар.

Дванадесет седмици след атаката на "Хамас" срещу израелски градове, при която загинаха 1200 души, а 240 бяха взети за заложници, израелските сили продължават военните си действия, насочени към унищожаване на ислямистката групировка.

Почти цялото население от 2,3 милиона жители на Газа е напуснало своите домове поне веднъж. Мнозинството от тях се движат постоянно и са принудени често да търсят убежище под импровизирани палатки, брезенти и найлонови чаршафи на открито.

С тяхното дължина от само 40 км, тя става една от най-гъсто населените зони в света.

Здравните власти в Газа съобщават за потвърдените смъртни случаи на 187 палестинци в резултат на израелски удари за последните 24 часа. Така общият брой на жертвите достига 21 507, което представлява около 1% от населението на Газа.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 12 гласа.

Свързани новини