Отидете към основна версия

2 583 22

Израел подкани палестинците да напуснат ивицата Газа

  • израел-
  • палестина-
  • хамас

Изказванията на министъра на финансите Бецалел Смотрич засилва опасенията, че Израел цели да изтласка палестинците извън територията, на която те искат да създадат своя държава

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Една от основните фигури в дясното коалиционно правителство на израелския премиер Бенямин Нетаняху призова днес палестинските жители на ивицата Газа да напуснат обсадения анклав, за да позволят на израелците "да направят така, че пустинята да разцъфне", предаде Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че изказванията на министъра на финансите Бецалел Смотрич, който не е част от израелския военновременен кабинет на Израел и от обсъжданията относно следвоенното положение в Газа, засилват опасенията на преобладаващата част от арабския свят, че Израел цели да изтласка палестинците извън територията, на която те искат да създадат своя държава.

"Това, което трябва да се направи в ивицата Газа, е да се насърчи емиграцията", заяви Смотрич. "Повечето израелци биха казали "Защо не? Това е хубаво място. Нека да направим така, че пустинята да разцъфне, това не е за ничия сметка", добави той.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 27 гласа.

Свързани новини