Отидете към основна версия

3 520 60

Шефът на Мосад: Този път ще си разчистим сметките с "Хамас"

  • израел-
  • мосад-
  • хамас-
  • бенямин нетаняху-
  • салех ал арури-
  • давид барнеа

Давид Барнеа отправи предупреждението си ден след убийството на заместник-ръководителя на "Хамас", Салех ал Арури, при приписван на Израел удар с дрон в предградие на Бейрут

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Шефът на израелската тайна служба Мосад заяви днес, че неговата агенция "ще си разчисти сметките" с всеки, който е участвал в кървавото нападение на "Хамас" срещу Израел на 7 октомври, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Днес сме в разгара на война. И днес, както и преди 50 години, Мосад се ангажира да разчисти сметките си с убийците, които преминаха границата с Газа на 7 октомври, с организаторите и техните спонсори", заяви ръководителят на разузнавателната служба Давид Барнеа на погребението на бившия шеф на Мосад Цви Замир, който почина вчера.

"Ще отнеме време, както и след масовото убийство в Мюнхен, но ще ги застигнем, където и да се намират. Всяка арабска майка трябва да знае, че ако синът ѝ е участвал, пряко или косвено, в кървавата баня от 7 октомври, кръвта му ще бъде на главата ѝ", добави Барнеа, цитирайки дословно стих от Библията.

По времето, когато е начело на Мосад, Цви Замир ръководи операция "Божи гняв", целяща убийството на лидерите на палестинската групировка "Черният септември", чийто бойци убиват 11 израелски спортисти на Олимпийските игри в Мюнхен през 1972 г.

Давид Барнеа отправи предупреждението си ден след убийството на заместник-ръководителя на "Хамас", Салех ал Арури, при приписван на Израел удар с дрон в предградие на Бейрут.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 37 гласа.

Свързани новини