Отидете към основна версия

3 734 39

Френски полицаи убиха 30-годишен мъж с тейзъри

  • полиция-
  • париж-
  • франция-
  • тейзър-
  • електрошоков пистолет

Мъжът е бил приет в болница в Париж в кома след ареста

Снимка: БГНЕС/ EPA

Трийсетгодишен мъж почина тази сутрин в парижска болница, след като беше приет вчера със сериозни наранявания. Той получил около 10 токови удара с електрошоков пистолет по време на ареста си от полицията в Монфермей, северните предградия на Париж, съобщи Франс прес, цитирайки прокуратурата в Бобини.

По първоначални данни от разследването на прокуратурата в Бобини, шестима полицаи използвали тейзъри (електрошокови пистолети) в северните предградия на Париж. От този източник също се разбира, че 18 полицейски служители бяха изпратени на място, за да се заемат с инцидента в магазин за хранителни стоки в Монфермей вчера. Заподозреният е бил "в състояние на превъзбуда" и "агресивен".

Мъжът, роден на 1 януари 1994 г. в Мартиника, френски отвъдморски департамент, бил приет в болница в Париж в кома след ареста си. Аутопсията ще се извърши в понеделник.

От 18-те полицаи, които са пристигнали на мястото на инцидента, шестима, според прокуратурата, са използвали електрошокови пистолети. Първоначалното разследване показва, че са направени около 12 изстрела. Източник, запознат със случая, съобщава, че мъжът е преживял два сърдечно-дихателни пристъпа, след което е бил хоспитализиран в кома.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 17 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: