Last news in Fakti

5 Януари, 2024 21:20 3 686 39

Френски полицаи убиха 30-годишен мъж с тейзъри

  • полиция-
  • париж-
  • франция-
  • тейзър-
  • електрошоков пистолет

Мъжът е бил приет в болница в Париж в кома след ареста

Френски полицаи убиха 30-годишен мъж с тейзъри - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Трийсетгодишен мъж почина тази сутрин в парижска болница, след като беше приет вчера със сериозни наранявания. Той получил около 10 токови удара с електрошоков пистолет по време на ареста си от полицията в Монфермей, северните предградия на Париж, съобщи Франс прес, цитирайки прокуратурата в Бобини.

По първоначални данни от разследването на прокуратурата в Бобини, шестима полицаи използвали тейзъри (електрошокови пистолети) в северните предградия на Париж. От този източник също се разбира, че 18 полицейски служители бяха изпратени на място, за да се заемат с инцидента в магазин за хранителни стоки в Монфермей вчера. Заподозреният е бил "в състояние на превъзбуда" и "агресивен".

Мъжът, роден на 1 януари 1994 г. в Мартиника, френски отвъдморски департамент, бил приет в болница в Париж в кома след ареста си. Аутопсията ще се извърши в понеделник.

От 18-те полицаи, които са пристигнали на мястото на инцидента, шестима, според прокуратурата, са използвали електрошокови пистолети. Първоначалното разследване показва, че са направени около 12 изстрела. Източник, запознат със случая, съобщава, че мъжът е преживял два сърдечно-дихателни пристъпа, след което е бил хоспитализиран в кома.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    33 3 Отговор
    Навсякъде едно и също !!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Пич

    16 4 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Ее.....тук се гледа от Юнайтед Стейтс !!!
  • 4 ХАХАХА

    38 5 Отговор
    Утре пак ще има погроми в Париж! Пустите поли цаи как така са убили такъв скромен работлив човек от черна Мартиника? Е малко е решил да ограби магазин,ама то е защото има право по презумпция ,ама бил възбудено и агресивен ,ами то защото се е чувствал дискриминирани,а вие сега полицаите искате да очевидните с горното изявление .
  • 5 Мнение

    25 1 Отговор
    Електрошока не е напълно безопасен и това се знае. Но в случаи на съпротива при арест е по-лекия вариант от употреба полицейски палки, стоп патрони или бойни патрони.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Механик

    37 7 Отговор
    Чета коментарите и виждам, че никой не си дава сметка, че след такива гръмки статии се цели да се отнемат правомощията на полицията. В САЩ след БЛМ е именно така. Полицай вече не може да ползва пистолет, за да озапти развилнял се дегенерат. Не съм ли прав???
    Сега вече и електрошок няма да могат да ползват, щото и това не е хуманно. Ще се налага вече да заплюват нарушителите и недай Боже, да се изплюят малко по-обилно и намокрения нарушител да поизстине и ще стане страшно. Ми така де! От де накъде ще простудяват "човека"? После следва кашлица, температура, а от там и до пневмония може да се стигне.

    Коментиран от #8, #10, #12, #15, #21, #24, #34, #38

  • 8 Пич

    25 4 Отговор

    До коментар #7 от "Механик":

    Напълно си прав ! Първо , внесоха индивиди , които да наложат беззаконие ! Сега предприемат действия срещу силовите структури , щото това беззаконие да не може да бъде овладяно ! Какво следва.....
  • 9 патето Яки

    12 9 Отговор
    Не им ли стига един два пъти да го обработят с електошок а те 12 пъти, Всяко сърце би спряло от толкова много токови удари с напрежение 20-30000V. В кланиците убиват животните с ток.

    Коментиран от #13

  • 10 дядо поп

    20 3 Отговор

    До коментар #7 от "Механик":

    Демокрация , на заека беж и на кучето дръж! Ама така не става , ако аз съм полицай , знаеш ли кога повече в преследване ще настигна и арестувам който и да е. Сега дори и да ви убиват , полицаите ще са като трите прословути маймуни , не знам , не видях , не чух и на края на месеца наредени пред банкомата!
  • 11 Христо Хинков

    6 8 Отговор
    Ами изпаднал е в гърчове от халоперидола в стреличките. Не знам защо не са му назначили на място хлоразепат. Не са ли обучавани? Не виждам друг изход освен да им се отнеме финансирането, а щата на министерството да се съкрати окончателно. Мисля, че и Тел Авив го иска.
  • 12 патето Яки

    7 4 Отговор

    До коментар #7 от "Механик":

    По хуманно е един два изстрела в краката със стоп патрони, прекалили са с тока.
  • 13 Юлияна Плевнелиева

    2 4 Отговор

    До коментар #9 от "патето Яки":

    Роско изяждеше и по повече, и му трепереше от кеф. Когато Роско започва да се задушава, трябва да се остави жив за следващото забавление с Роско.
  • 14 Демокрацията не прощава

    7 3 Отговор
    Шенген - менген, там няма лабаво!
  • 15 Адолф Хитлер

    0 4 Отговор

    До коментар #7 от "Механик":

    Няма да съкратят министерството и да прехвърлят ония с чантите към Славов, защото в Костя те виждат мен и ги е шубе.
  • 16 Любопитен

    4 1 Отговор
    А кой ще плаща тока? Пак данъкоплатците балами!
  • 17 300

    24 2 Отговор
    реда написано , и нищо конкретно защо се е наложило да дойде цялата полиция на Париж при този мамун.Европейска пропаганда за права на шампанзе.В Русия или САЩ това нямаше изобщо да е проблем.От свободия сме на това дередже , разберето го най-накрая. Зачестяват и тук случаите на никакво зачитане на ченгетата , правят ги на диви калинки , после ги карат да се обясняват като първолаци по телевизията , унижение в чиста форма.После ма обрали ме,били го,изнасилили и нямало полиция.И аз да съм няма да си мръдна пръстта , след като на 99% ще бъда изкаран виновен за това че съм набил някакъв си боклук.Ред и отговорност трябва и от жраждани и от полиция.Относно тези предградия в Париж , ми писано е хиляди пъти.Там е всичкото което нормален човек не трябва да бъде , измет нечовешка и идват и още и още като си ги канят , а ние малоумниците се радваме че ще ни ги връщат тук.

    Коментиран от #20

  • 18 Ко речи?

    2 1 Отговор
    парижска? Вярно ли?
  • 19 Шоп

    7 9 Отговор
    Това че в Париж има еничари комплексари готови да убиват без съд и присъда не оправдава нашите.
  • 20 Кирчо

    11 11 Отговор

    До коментар #17 от "300":

    Искаш да кажеш че полицаите имат право да убиват хора по собствено усмотрение и закона не ги лови.
    Искаш да кажеш че полицаите са над закона.
    Така ли?

    Коментиран от #22, #27

  • 21 Капитализъм

    8 7 Отговор

    До коментар #7 от "Механик":

    Полицията в Париж, Брюксел и други западни и американски столици, е от фашизирани лумпени. Те мразят бедните и емигрантите - и получават същото. Край тези градове израстват гета, в които се зареждат престъпници. Моя позната живееше в центъра на Париж, но тъй като там данъците са убийствени, реши да се премести в по-късен квартал. Прави оглед в четвъртък, отива да сключи сделка в събота....Каза ми" Косата ми се изправи, на можах да позная жилищния блок! Изпочупени магазини, потрошени прозорци, запалени коли - все едно война се е водила!" Жената остана да живее в центъра, скъпичко, но сигурно.

    Коментиран от #35

  • 22 Не бе

    13 4 Отговор

    До коментар #20 от "Кирчо":

    Нашия ! Човека каза каквото трябва , но ти не си разбрал нищо! И нито френската , нито нашата полиция убива по осмотрение! Това са инциденти , които се случват при силови сблъсъци. Но женчовците откъде да знаете? Господ да пази държавата , защото такива като вас няма да я опазят!

    Коментиран от #26

  • 23 Малко история

    10 2 Отговор
    Спомняте ли си за бунтовете на жълтите жилетки? Убити, хиляди осакатени и ранени и от двете страни, запалени общински служби, луксозни магазини и автомобили. Във Франция това е ежедневие, както и във всички капиталистически страни. Бедни срещу богати. Антагонистически противоречия. Преди близо 200 години Карл Маркс обясни този въпрос, но кой да чете.
  • 24 Соваж бейби

    6 4 Отговор

    До коментар #7 от "Механик":

    Едно време през комунизма нямаше такива неща и разни хулигани ,дрогирани,дилъри даже малки деца от гетата показват среден пръст на полицаи,нормално ли е?Сега с идването на демокрацията ги вземат за мухльовци полицаите,те пък от своя страна някой корумпирани други луди не издържа психически и така пуснали тока на човека че се улисали.Трябва да се работи по проблема и убиец полицай също да бъде наказан ,някой са и расисти и си надвишава правомощията

    Коментиран от #28, #32

  • 25 ЖИТЕЛИТЕ НА СТАРА ЗАГОРА..

    6 2 Отговор
    ..СА ПОТРЕСЕНИ....
  • 26 Дълбоко се заблуждаваш

    17 4 Отговор

    До коментар #22 от "Не бе":

    Полицията обслужва капитала, с жестоко насилие над обикновените граждани. Пример - има ли заловен по-голям бандит от бг полицията, от 30 години насам. Скорошен пример - когато дрогиран наркопласьор прегази две момичета в центъра на София, полицайте му помагаха да се укрие. Шенгеска му работа!

    Коментиран от #30

  • 27 300

    11 2 Отговор

    До коментар #20 от "Кирчо":

    Кирчо ти къде прочете че съм написал , че полицията трябва да трепе?Написал съм ред и отговорност и от граждани и от полиция.Естествено че не трябва да убива полицията.Днес обаче при толкова дегенерати все беля ще стане .Спира го полицая да си даде книжката , той гледал филми хуква да бяга , книжка му искат за проверка не да го трепят.Е кво да го правиш такъв .От църква краде един днес го гледам по телевизията , е ха да те питам такъв какво да го правиш защитнико на боклуците.Ти такъв да влезе в дома ти , задръжки някакви ще има ли те питам?Така че Европравата другаде.
  • 28 Народната милиция имаше авторитет

    6 1 Отговор

    До коментар #24 от "Соваж бейби":

    Спомням си, през 60-те, пред блока ни се караха хулигани. Впечатлиха ме думите на един от тях:" Киро, и милицията не може да те спаси!"

    Коментиран от #33

  • 29 Даааа

    2 0 Отговор
    Отишъл да получава.
  • 30 Aмии

    1 2 Отговор

    До коментар #26 от "Дълбоко се заблуждаваш":

    Така е в БГ-то. Пробвай на друго място.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Пич

    5 1 Отговор

    До коментар #24 от "Соваж бейби":

    Незнам ! Като гледам при вас по Франция , полицията се сблъсква с много по големи диваци и варвари , отколкото в България. Вече " Европа " се превръща във все по лошо място за живеене!

    Коментиран от #37

  • 33 Соваж бейби

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "Народната милиция имаше авторитет":

    Явно е бил подпиинал или супер луд имаше изключения но бяха в затворите такива.Спомням си едно време нашите ми оставяха ключа за в къщи често го губих под гум.подложка пред врата или в обувката специални обувки за мазата и боклука до врата,никога не сме обирани.Другите баба и дядо на село на отворена врата са спали,приемали са и непознати хора да нощуват закъсали на пътя .А сега прибери ?човек и в нужда да е не си сигурен психопат ли е какво ли е ,или недай Боже да закъсаш на улица в непознато място,черен път може те отвлече някой да те убие или пък насили .Живота е страшен хората сме най страшни за нас самите.Стигна се до тук че трябва от хората да се страхуваш на Земята не стрес от извънземни или фантоми
  • 34 Що си не гледаш механизмите?

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Механик":

    Не си прав. През 2023 в Щатите полицаи са застреляли 707 човека. От тях бели са били 196, афроамериканци 124, латиноси 52, с друга известна националност 15 и 302-ма с неустановена националност. За другите държави ще се справиш сам.
  • 35 За Париж

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Капитализъм":

    Не са квартали, а райони. Апартамент от 60 квадрата в централен район струва над милион евра. Сигурен ли си, че имаш такава позната?

    Коментиран от #36

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Соваж бейби

    2 1 Отговор

    До коментар #32 от "Пич":

    Вярно е ,има много самоубииства на полицаи не издържа
  • 38 Емо

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Механик":

    Мисля, че не е вярно. Тейзъра все пак си е за ползване срещу невъоръжени, има изключения, но като цяло срещу въоръжени с нож, верига, бухалка и пр. в САЩ си ги стрелят съвсем ефективно, както са ги учили, в средата на гръдния, 2-3 изстрела, стигат и до 5-6. Но винаги след немалък брой предупреждения, вербано въздействие и опити да се деескалира ситуацията. Никъде в цивилизацията няма вече стрелба без предупреждание освен при неизбежна отбрана, т.е. при изнандващо нападение над полицай.
  • 39 Иван Иванов

    2 1 Отговор
    Не убивай преди да арестуваш,това да го учат полицаите и в България и във Франция всеки има право на съд.Полицейската диктатура не е демокрация
Новини по държави: