Отидете към основна версия

1 153 25

Автомобил се е блъснал в оградата на Белия дом

  • автомобил-
  • сащ-
  • белия дом-
  • ограда-
  • блъснал

По време на произшествието президентът Джо Байдън е бил извън града

Снимка: Shutterstock

Американските власти задържаха човек близо до Белия дом, след като той се блъсна с автомобила си в оградата на президентството, съобщава "Франс прес", цитирана от News.bg.

По време на произшествието президентът Джо Байдън е бил извън града. Служителите по сигурността не уточняват дали става дума за пътнотранспортно произшествие или за нападение.

"Малко преди 18:00 ч. (местно време) превозно средство се удари във външна порта на комплекса на Белия дом. Шофьорът е задържан и разследваме причината и начина на сблъсъка", съобщи говорителят на "Сикрет сървис" Антъни Гулиелми.

Смята се, че катастрофата е станала от североизточната страна на комплекса.

Гулиелми допълни, че шофьорът остава в ареста и разследването продължава.

През последните години имаше поредица подобни обезпокоителни инциденти в Белият дом, поради което през 2020 г.бе изградена по-висока и по-здрава метална ограда около емблематичното имение.

През 2017 г. мъж прескочи оградата на Белия дом и бе на територията на президентството повече от 16 минути, преди да бъде арестуван - докато тогавашният президент Доналд Тръмп беше вътре.

През 2014 г., при управлението на Барак Обама, ветеран от американската армия прескочи оградата на Белия дом, притича през поляната и влезе в сградата с нож в джоба.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.

Свързани новини