Отидете към основна версия

1 156 8

Камерън: Израел може да е нарушил международното право в Газа

  • дейвид камерън-
  • великобритания-
  • израел-
  • газа

Лорд Камерън се появи за първи път пред парламентарната комисия за външни работи, откакто се завърна в кабинета като първи дипломат

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Израел "може да е предприел действия” в нарушение на международното право в Газа, каза британският външен министър Дейвид Камерън по време на напрегнат разговор с депутати относно конфликта в Близкия изток, предаде БНР.

Лорд Камерън се появи за първи път пред парламентарната комисия за външни работи, откакто се завърна в кабинета като първи дипломат. Тъй като той не е депутат и следователно не говори в Камарата на общините, появата му пред комисията на практика беше първи шанс депутатите да се запознаят с работата му като външен министър.

Дейвид Камерън потвърди в началото, че още двама британски граждани все още са държани за заложници от "Хамас", но допълни, че би било добре да не споделя повече информация по въпроса. След това обаче той бе притиснат с въпроси дали е получил правни съвети от адвокати, че Израел по някакъв начин нарушава международното право. В крайна сметка той не отговори точно на въпроса, но призна уклончиво, че е "притеснен", че Израел може и да е сторил това.

Всичко това става в момент, когато Израел се готви да се защити пред Международния съд в Хага тази седмица, след като Южна Африка го обвини в геноцид във войната му срещу "Хамас".

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: