Last news in Fakti

10 Януари, 2024 06:02 1 110 8

Камерън: Израел може да е нарушил международното право в Газа

  • дейвид камерън-
  • великобритания-
  • израел-
  • газа

Лорд Камерън се появи за първи път пред парламентарната комисия за външни работи, откакто се завърна в кабинета като първи дипломат

Камерън: Израел може да е нарушил международното право в Газа - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Израел "може да е предприел действия” в нарушение на международното право в Газа, каза британският външен министър Дейвид Камерън по време на напрегнат разговор с депутати относно конфликта в Близкия изток, предаде БНР.

Лорд Камерън се появи за първи път пред парламентарната комисия за външни работи, откакто се завърна в кабинета като първи дипломат. Тъй като той не е депутат и следователно не говори в Камарата на общините, появата му пред комисията на практика беше първи шанс депутатите да се запознаят с работата му като външен министър.

Дейвид Камерън потвърди в началото, че още двама британски граждани все още са държани за заложници от "Хамас", но допълни, че би било добре да не споделя повече информация по въпроса. След това обаче той бе притиснат с въпроси дали е получил правни съвети от адвокати, че Израел по някакъв начин нарушава международното право. В крайна сметка той не отговори точно на въпроса, но призна уклончиво, че е "притеснен", че Израел може и да е сторил това.

Всичко това става в момент, когато Израел се готви да се защити пред Международния съд в Хага тази седмица, след като Южна Африка го обвини в геноцид във войната му срещу "Хамас".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фен

    12 2 Отговор
    А, едва ли. Още няма и 25 000 убити цивилни... Поне официално, де.
  • 2 Аарон

    1 8 Отговор
    Това , че вече в Газа не се мятат кьочеци и гьобеци не е нарушение на международното право много поздрави на лорд Камерън.
  • 3 Забележка

    21 1 Отговор
    Виждате ли го атлантическият лицемер - Израел може и да е нарушил, евентуално международното право
  • 4 Отец-Ставри

    1 6 Отговор
    Удриййййййй яко бре бай Нетаняхо. 🇮🇱🇮🇱🇮🇱
  • 5 Селянин

    9 1 Отговор
    Там се извършва масов геноцид със всички средства. Бомбят ги, отстрелват ги, давят ги. Обаче нали го прави Израел, значи МОЖЕ и да има СЪМНЕНИЯ. Няма такъв лицемерен и гнусен свят.
  • 6 Мира

    2 0 Отговор
    Такааааа ли? Може да е нарушил? Колко срамежливо казано...
  • 7 Коко

    0 0 Отговор
    И сега щели да ги напЛЕСкат за назидание
  • 8 Ха ха ха

    0 0 Отговор
    Този пък се загрижил за терористите на хамас, които върлуваха на 7 октомври.
Новини по държави: