Отидете към основна версия

22 Януари, 2024 06:55, обновена 22 Януари, 2024 06:55 10 309 118

Откриха мъртви двамата американски "тюлени", изчезнали край бреговете на Сомалия ВИДЕО

  • изчезнали-
  • американски тюлени-
  • сомалия-
  • аденски залив

Усилията на спасителните екипи вече са насочени към транспортирането на телата им за погребение

Въоръжените сили на САЩ обявиха, че са прекратили издирването на двама командоси, изчезнали в Аденския залив при опит да се качат на борда на плавателен съд с предполагаеми ирански оръжия, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

„Със съжаление съобщаваме, че след десетдневно щателно търсене двамата нашите изчезнали "тюлени" бяха открити и техният статут беше променен на "загинали“, се казва в изявление на CENTCOM.

"Морските тюлени", които бяха в неизвестност от 10 дни.

Както ФАКТИ вече съобщи, те изчезнаха след извършване на нощна мисия за качване на борда на кораб в четвъртък край бреговете на Сомалия, предаде Асошиейтед прес.

Тюлените са били на мисия, катерейки се на кораб, когато единият е съборен от високи вълни. Съгласно правилника, когато един тюлен падне, следващият скача след него.

Военноморските сили на САЩ са провеждали редовна мисия за търсене на оръжия на кораби, пътуващи за контролирания от Йемен.

В първите дни от акцията военните заявиха, че няма да се дава текуща информация за издирването, а медиите ще научат подробности едва след приключването ѝ.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 40 гласа.

Свързани новини