Отидете към основна версия

10 928 21

САЩ не допуснали Русия на среща на Международния съвет по зърното в Ню Орлиънс

  • сащ-
  • русия-
  • ню орлиънс-
  • зърно

Посолството на Москва във Вашингтон изрази възмущението си

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Съединените щати отказали на руски дипломати възможността да участват в среща на Международния съвет по зърното в Ню Орлиънс, според публикация във Facebook на руското посолство във Вашингтон, пише РИА Новости.

"Фрапантен случай беше забраната за участие на дипломати в срещата на Международния съвет по зърното на 24 януари в Ню Орлиънс. С подобен акт САЩ ясно показаха, че лесно са готови да нарушат задълженията си като домакин на многостранни срещи“, казаха от дипломатическата мисия.

Дипломатите отбелязаха, че пречките пред руското присъствие на събития, които са значими от гледна точка на историята на взаимодействието със Съединените щати, са се превърнали в норма. От посолството призоваха американските власти „трезво да оценят последствията от курса към разваляне на двустранните отношения“.

„Ние изискваме отговорен подход към функциите на организатор на международни срещи, участието в които Русия е не само търсено от други държави, но и е необходимо за вземане на ефективни решения по проблеми, които вълнуват целия свят“, каза дипломатическата мисия .

Международният съвет по зърното е междуправителствена организация, насочена към насърчаване на развитието и укрепването на международното сътрудничество в областта на зърнените култури между страните износителки и вносителки на зърно.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 13 гласа.

Свързани новини