Отидете към основна версия

1 844 22

Блокадите на фермерите във Франция се приближават до Париж

  • блокада-
  • фермери-
  • франция-
  • париж-
  • протест

Блокадата на пътя A1 северно от Париж доведе до задръствания от около 4 км

Снимка: Shutterstock

Фермери блокираха една от главните магистрали на Франция, която свързва Париж със северния град Лил, страните от Бенелюкс и Великобритания в петък, което предизвика задръствания. Това е първото голямо прекъсване на движението около френската столица, предизвикано от протестното движение на фермерите, съобщи Ройтерс и News.bg.

Местните земеделски съюзи призоваха за блокади на пътища във и около Париж в петък, за да засилят натиска върху правителството, което обвиняват, че не им помага достатъчно, за да се справят с ниските изкупни цени на храните и прекомерното регулиране.

Блокадата на пътя A1 северно от Париж доведе до задръствания от около 4 км сутринта, според онлайн услугата на транспортното министерство Bison Fute.

Френските медии съобщиха, че фермерите също са поставили първи пътни блокади по пътните оси в департамента Есон южно от Париж в ранните сутрешни часове, докато повечето протести се очаква да започнат в ранния следобед.

Правителството каза, че ще обяви първите незабавни мерки, насочени към успокояване на недоволството на фермерите, по-късно в петък, като се очаква премиерът Габриел Атал да говори следобед.

Засега правителството не е уточнило кога и къде Атал трябва да говори или какви мерки могат да бъдат обявени.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 11 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: