Отидете към основна версия

4 790 60

Times: Украйна има снаряди само до края на февруари

  • украйна-
  • сащ-
  • русия-
  • снаряди

Само нов пакет помощ за Киев от САЩ може да предотврати това, пише изданието

Въоръжените сили на Украйна ще изчерпят запасите си от артилерийски снаряди „до края на следващия месец“, освен ако Конгресът не одобри пакет от помощ за Киев, предаде The Times.

„Ако републиканците в Конгреса на САЩ не спрат да блокират по-нататъшна военна помощ, украинците ще останат без артилерийски снаряди до края на следващия месец“, отбелязва изданието.

„Това е спешен и жизненоважен въпрос. Украинското ръководство е объркано какво да прави по-нататък. Киев няма ясна стратегия в случай на нови прекъсвания в доставките на западни оръжия. Русия увеличава военното си предимство, увеличава производството на оръжия и по-ефективно използва дронове и системи за електронна борба. Ръководствата на повечето западноевропейски страни, засега непублично, но отчаяно иска край на конфликта в Украйна", пише Times

Подобни настроения създават големи рискове за Европа. Според коментар на медиата увеличаване на помощта за Украйна, укрепване НАТО и широкомащабно превъоръжаване на членовете на алианса ще помогне за ограничаване на Русия и нейните съюзници, избягвайки пряка конфронтация по линия на Студената война.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 27 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: