Отидете към основна версия

3 888 5

В област Каталуния обявиха извънредно положение

  • испания-
  • каталуния-
  • суша-
  • извънредно положение

Статутът на Барселона като водеща туристическа дестинация в Испания повдига въпроса как ще се отрази сушата на туристическия сезон

Снимка: БГНЕС

В испанската област Каталуния беше обявено извънредно положение поради най-тежката суша в историята на региона, съобщават Би Би Си и News.bg.

Каталунският регионален президент Пере Арагонес говори на пресконференция за обявяването на извънредна ситуация със сушата в региона в Барселона.

Жителите са подложени на ограничителни мерки, включително забрана за миене на автомобили и пълнене на плувни басейни, въведени с цел справяне с кризата.

Кризата засяга повече от шест милиона каталунци в 200 населени места, включително столицата Барселона.

Ограниченията бяха въведени, след като язовирите паднаха до 16% от капацитета си. Други райони на Испания също страдат от суша, включително Андалусия на юг и източния регион на Валенсия.

Други спешни ограничения включват намаляване на използването на вода за отглеждане на култури и промишленост, както и ограничаване на водоснабдяването на жител на ден.

Статутът на Барселона като водеща туристическа дестинация в Испания повдига въпроса как ще се отрази сушата на туристическия сезон, ако тя продължи през лятото.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 11 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: