Last news in Fakti

2 Февруари, 2024 10:49 3 860 5

В област Каталуния обявиха извънредно положение

  • испания-
  • каталуния-
  • суша-
  • извънредно положение

Статутът на Барселона като водеща туристическа дестинация в Испания повдига въпроса как ще се отрази сушата на туристическия сезон

В област Каталуния обявиха извънредно положение - 1
Снимка: БГНЕС

В испанската област Каталуния беше обявено извънредно положение поради най-тежката суша в историята на региона, съобщават Би Би Си и News.bg.

Каталунският регионален президент Пере Арагонес говори на пресконференция за обявяването на извънредна ситуация със сушата в региона в Барселона.

Жителите са подложени на ограничителни мерки, включително забрана за миене на автомобили и пълнене на плувни басейни, въведени с цел справяне с кризата.

Кризата засяга повече от шест милиона каталунци в 200 населени места, включително столицата Барселона.

Ограниченията бяха въведени, след като язовирите паднаха до 16% от капацитета си. Други райони на Испания също страдат от суша, включително Андалусия на юг и източния регион на Валенсия.

Други спешни ограничения включват намаляване на използването на вода за отглеждане на култури и промишленост, както и ограничаване на водоснабдяването на жител на ден.

Статутът на Барселона като водеща туристическа дестинация в Испания повдига въпроса как ще се отрази сушата на туристическия сезон, ако тя продължи през лятото.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Даааа

    13 6 Отговор
    Във всеки случай руската армия ще победи Украйна, тъй като украинските въоръжени сили (ВСУ) няма да могат да устоят на руската офанзива. Това мнение изрази военният експерт от КНР Джин Чжен в статия за китайския портал Sohu .

    Според него Украйна все повече губи способността си да спира целенасоченото и упорито настъпление на Русия.

    Експертът добави още, че Украйна в момента губи много повече оръжия на бойното поле, отколкото получава от западните си съюзници. Например, за всеки западен танк, прехвърлен на украинските въоръжени сили, десет бяха ликвидирани и дори оръжията, които украинските войски продължават да получават, са остарели.

    Според Джин Джън вече е безопасно да се каже, че Русия ще спечели последната решителна битка.
  • 2 Фащ съм

    13 4 Отговор
    Ше ви носим компресирана вода, освен газа. Всичко е по план....
  • 3 Дякон Унуфрий Араллампиев

    14 5 Отговор
    И там скоро ще замирише на Демокрация
  • 4 "Питейната вода

    10 3 Отговор
    ще стане по-скъпа от златото!" Ванга
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: