Отидете към основна версия

4 045 178

Пет часа продължи руската атака с дронове срещу Украйна тази нощ

  • дронове-
  • войната в украйна

45 дрона от типа Шахед-136/131 са били изстреляни от окупирания Крим, украинската ПВО е свалила 40 от тях

В нощта на 11 февруари руските войски нанесоха масиран удар с дронове срещу Украйна, съобщи meduza.uo.

Според командването на ВВС на украинските въоръжени сили общо руските военни са изстреляли 45 ударни дрона от типа Шахед-136/131 от окупирания Крим - от Балаклава и нос Чауда.

Украинските сили за ПВО свалиха 40 дрона. Дроновете са унищожени в Киевска, Винишка, Житомирска, Кировоградска, Николаевска, Черкаска, Одеска, Днепропетровска и Херсонска области.

Атаката с дрон е продължила повече от пет часа и половина, съобщава командването на Силите за отбрана на Южна Украйна. Целта на руския удар според украинските военни е била крайбрежната инфраструктура и селскостопански съоръжения.

Попадение е регистрирано в един от обектите в Николаев. В резултат на това е възникнал пожар, а взривната вълна е нанесла щети на намиращите се в близост жилищни сгради, автомобили и газопровод. Съобщава се за един ранен.

В Днепровски район на Днепропетровска област е избухнал пожар поради падащи отломки на един от свалените дронове, съобщи началникът на военното управление на региона Сергей Лисак. В резултат на това е пострадал 39-годишен местен жител.

Ръководителят на военната администрация на Киев Сергей Попко каза , че силите за противовъздушна отбрана са отбили въздушна атака срещу столицата на Украйна, унищожавайки всички безпилотни самолети в покрайнините на града. Няма пострадали и щети.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 36 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: