Отидете към основна версия

3 408 184

Министър-председателят пристигна на посещение в Украйна

  • николай денков-
  • посещение-
  • украйна

Акад. Денков пристигна в Киев тази сутрин, за да подчертае, че правителството ни стои твърдо на страната на справедливостта и ще продължи да отстоява независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна

Снимка: БНТ

Премиерът Николай Денков пристигна на посещение в Украйна, съобщават от БНТ.

В българската делегация са още министрите на правосъдието, на околната среда и на енергетиката - Атанас Славов, Юлиян Попов и Румен Радев, заместник-министрите на отбраната и на външните работи - Станимир Георгиев и Тихомир Стойчев, както и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Българската делегация пътува с влак до Украйна.

Акад. Денков пристигна в Киев тази сутрин, за да подчертае, че правителството ни стои твърдо на страната на справедливостта и ще продължи да отстоява независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна. България е част от усилията на Европейския съюз, НАТО и международната демократична общност в подкрепа на Украйна, съобщават от правителствената пресслужба.
България подкрепя независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна в рамките на международно признатите ѝ граници, напомни акад. Денков преди заминаването си. Страната ни поддържа и украинската формула за справедлив, всеобхватен и траен мир, основан на принципите на Устава на ООН и международното право, както и всички усилия за световна среща на върха за мира с възможно най-широка международна подкрепа.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 66 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: