Отидете към основна версия

1 759 86

Лекарят на Байдън: Президентът е здрав, не пуши, не пие, спортува и е напълно годен за държавен глава

  • джо байдън-
  • президент-
  • здраве-
  • сащ

Той е активен и енергичен 81-годишен мъж, заяви Кевин О'Конър

Здравето на Джо Байдън напълно му позволява да изпълнява функциите на президент на Съединените щати. Това се посочва в доклада на лекуващия лекар на президента Кевин О'Конър, публикуван в сряда от пресслужбата на Белия дом, след резултатите от редовния медицински преглед на американския лидер.

„Президентът Байдън е здрав, активен и енергичен 81-годишен мъж, който остава в състояние да изпълнява задълженията си като президент, включително като началник на изпълнителната власт, държавен глава и главнокомандващ“, се отбелязва в изявлението, цитирано от ТАСС.

Според изнесената от О'Конър информация при Байдън не са открити нови заболявания по време на прегледа. „Президентът се чувства добре и тазгодишният медицински преглед не разкри нови причини за безпокойство“, пише лекарят. „Той остава способен да изпълнява задълженията на държавен глава и да упражнява пълномощията си без никакви изключения“, убеден е О’Конър. Според него американският лидер „не пуши, не пие алкохол и спортува поне пет пъти седмично“.

О'Конър отбеляза, че въз основа на резултатите от медицинския преглед са отбелязани някои предишни здравословни проблеми с Байдън. Въпреки това не е установена сериозна негативна динамика.

Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 33 гласа.

Свързани новини