Отидете към основна версия

3 939 49

Спасителните екипи пътуват към мястото на инцидента с хеликоптера на Ебрахим Раиси

  • иран-
  • хеликоптер-
  • президент-
  • инцидент

Все още обаче то не е локализирано точно

Спасителните екипи пътуват към мястото на предполагаемия инцидент с хеликоптера на Ебрахим Раиси, обяви иранската държавна телевизия, цитирана от БТА. Но агенция ИРНА съобщава, че все още не е локализирано точно място на инцидента с хеликоптера.

Говорител на Държавния департамент на САЩ заяви, че ведомството следи внимателно информациите за предполагаемо твърдо кацане на хеликоптера на Раиси, предаде Ройтерс. Президентът на САЩ Джо Байдън също е бил информиран за тези информации. ЕС също следи внимателно случващото се, допълва ДПА.

Междувременно изданието „Техран таймс“, съобщило по-рано днес, че иранският духовен лидер, аятолах Али Хаменей е събрал на спешно заседание Съвета за национална сигурност на Иран, написа в „Екс“, че в крайна сметка тази информация не се е оказала вярна.

Държавната телевизия ИРИБ съобщава, че началникът на генералния щаб на иранските сили, генерал Мохамад Багери, е поръчал всички армейски сили, всички сили на Корпуса на гвардейците на Ислямската революция и силите на полицията да се включат издирвателно-спасителните операции, съобщава държавната телевизия ИРИБ.

Междувременно Ирак предложи помощ в издирвателните операции, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на иракското правителство. Вътрешното министерство, Червеният полумесец и други компетентни органи са били инструктирани от иракския кабинет да окажат съдействие.

Президентът на Азербайджан Илхам Алиев пък заяви, че се моли за Раиси и каза, че е дълбоко потресен от новината за инцидента с хеликоптера, станал малко след като двамата лидери са се видели за откриването на язовирна дига.

Алиев предложи на Иран цялата необходима помощ в издирвателната операция.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 11 гласа.

Свързани новини