Отидете към основна версия

2 076 16

Путин прати два самолета и хеликоптери с 60 спасители за издирването на Раиси

  • владимир путин-
  • ебрахим раиси-
  • издирване-
  • иран

Турски "Байрактар Акънджъ" е навлязъл във въздушното пространство на Иран като част от спасителната операция

Руският президент Владимир Путин е разпоредил да се изпратят два самолета и хеликоптери с група от 50 спасители в помощ на издирването на хеликоптера на президента на Иран Ебрахим Раиси, който според информациите е извършил „твърдо кацане“ в неделя и все още не е открит, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

За заповедта на Путин е съобщил съветникът му Игор Левитин в телефонен разговор с първия вицепрезидент на Иран Мохамед Мохбер.

„По нареждане на Путин до час два съвременни самолета с няколко хеликоптера и 50 спасители-алпинисти на борда ще заминат за град Тебриз“, е казал Левитин, цитиран от агенция Тасним.

По-късно говорителят на Путин Дмитрий Песков повиши броя на руските спасители, които ще бъдат изпратени, на 60.

Агенция Тасним съобщава още, че турски безпилотен летателен апарат "Байрактар Акънджъ" е навлязъл във въздушното пространство на Иран като част от спасителната операция в Северозападен Иран.

Помощ в издирването на хеликоптера, на който са били Раиси и външният министър на Иран Хосейн Амир Абдолахиан, предложиха Турция, Саудитска Арабия, Ирак, Катар, Азербайджан, Русия и други страни, както и Европейският съюз.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 15 гласа.

Свързани новини