Отидете към основна версия

6 802 8

Хитлер и свастики рекламират Банско

  • яна кушнир-
  • банско-
  • хитлер

Чаши с нацистки символи се продават по главната улица на известния български планински курорт

Чаши с образа на Хитлер се продават за 6 лв. в Банско. Снимка: Яна Кушнир

Израелски туристи останали шокирани от странната практика в Банско да се продават сувенири с образа на Адолф Хитлер и свастиката, съобщава сайтът Ynet.

45-годишната Яна Кушнир решила да подари на 13-годишния си син Рафи екскурзия до популярния в Израел български планински курорт Банско. Яна Кушнир искала детето й да запомни своя празник Бар Мицва, отбелязващ възмъжаването на момчето.

В последния ден от своята петдневна екскурзия в България те решили да купят сувенири. Какво било учудването им, когато забелязали, че в магазинче на главната улица на Банско се продават чаши с лика на Адолф Хитлер и украсени с пречупената свастика на Третия райх, разказва сайтът Ynet.

Яна Кушнир, която е дъщеря на оцелял от Холокоста, останала потресена как може тези неща да се продава редом до козметика и други дрънкулки.

Отърсвайки се от първоначалния шок тя попитала продавача дали не е забранена продажбата на подобни артикули с образа на Хитлер и украсени със свастики.

Вместо това й било отговорено: „Какво лошо има в това? Хитлер е добър“...

„Естествено ние не купихме нищо“, заяви пред Ynet Яна Кушнир. Тя останала още по-шокирана, когато открила, че подобни сувенири, възхваляващи нацизма, се продават и в други магазинчета по главната улица на Банско.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини