Отидете към основна версия

3 341 56

Урсула фон дер Лайен: Новото мнозинство в ЕП ще бъде проевропейско и проукраинско

  • урсула фон дер лайен-
  • европейски парламент-
  • енп-
  • европейска комисия

Тя е убедена, че ще получи нов мандат като председател на ЕК

Новото мнозинство в ЕП ще бъде "проевропейско и проукраинско", каза председателят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен на пресконференция в Брюксел. Тя поздрави своята Европейска народна партия за победата и изрази увереността си, че ще бъде назначена за втори мандат начело на ЕК.

"Утре ще започнем да работим за създаването на ново силно мнозинство, изграждайки мостове между хора с еднакви мисли. Ще се обърнем към социалистите и либералите, тази платформа работи добре през последните пет години, ще работи добре и сега. Новото мнозинство в Европейския парламент ще бъде проевропейско и проукраинско“, каза тя.

„Що се отнася до назначаването ми за нов мандат, аз съм абсолютно сигурна в това, въпреки че предстои много работа“, фон дер Лайен продължи. По нейна оценка изборите „потвърдиха доверието на европейските граждани в центристките партии“.

Социалистическият кандидат за шеф на Европейската комисия Никола Шмит (Люксембург) заяви готовността си да влезе в коалиция с всякакви политически сили, „които не унищожават Европа“.

Кандидатът на либералите Валери Айе отказа да говори „по технически причини“.

Европейската народна партия, която се придържа към глобалистките възгледи и през последните 30 години всъщност е партията на власт в Европа, води с голяма разлика. ЕНП увеличава представителството си в ЕП (720 места) от 177 на 191.

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 66 гласа.

Свързани новини