Отидете към основна версия

958 6

Японският премиер планира да се срещне с германския канцлер Олаф Шолц

  • япония-
  • фумио кишида-
  • германия-
  • посещение-
  • среща

Двамата лидери ще обсъдят предизвикателствата на глобалната верига за доставки, особено по отношение на минералните суровини и полупроводниците

Снимкa: БГНЕС

Преди да се отправи към решаваща среща на върха на НАТО в Съединените щати през следващия юли, японският премиер Фумио Кишида е готов да направи спирка в Германия. Според телевизия NHK, позовавайки се на източник от японското правителство, Кишида планира да се срещне с германския канцлер Олаф Шолц за дискусия, фокусиранa върху няколко ключови области, които са жизненоважни за бъдещето на двете страни, предава БТА.

Двамата лидери ще обсъдят предизвикателствата на глобалната верига за доставки, особено по отношение на минералните суровини и полупроводниците. Бързият напредък на технологиите, защитата на нововъзникващите иновации, особено в областта на изкуствения интелект, също ще бъде важна тема за обсъждане.

Освен това се очаква срещата да обхване сътрудничеството в областта на отбраната, навременен въпрос предвид продължаващия конфликт в Украйна и засилващата се настъпателност по море на Китай.

Дискусиите ще подчертаят значението на партньорството на Япония и Германия за справяне със сложни глобални предизвикателства.

Срещата между Кишида и Шолц не е просто дипломатическа формалност, а решаващ диалог във време, когато глобалната стабилност и технологичната сигурност са по-важни от всякога.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: