Last news in Fakti

18 Юни, 2024 09:36 756 6

Японският премиер планира да се срещне с германския канцлер Олаф Шолц

  • япония-
  • фумио кишида-
  • германия-
  • посещение-
  • среща

Двамата лидери ще обсъдят предизвикателствата на глобалната верига за доставки, особено по отношение на минералните суровини и полупроводниците

Японският премиер планира да се срещне с германския канцлер Олаф Шолц  - 1
Снимкa: БГНЕС

Преди да се отправи към решаваща среща на върха на НАТО в Съединените щати през следващия юли, японският премиер Фумио Кишида е готов да направи спирка в Германия. Според телевизия NHK, позовавайки се на източник от японското правителство, Кишида планира да се срещне с германския канцлер Олаф Шолц за дискусия, фокусиранa върху няколко ключови области, които са жизненоважни за бъдещето на двете страни, предава БТА.

Двамата лидери ще обсъдят предизвикателствата на глобалната верига за доставки, особено по отношение на минералните суровини и полупроводниците. Бързият напредък на технологиите, защитата на нововъзникващите иновации, особено в областта на изкуствения интелект, също ще бъде важна тема за обсъждане.

Освен това се очаква срещата да обхване сътрудничеството в областта на отбраната, навременен въпрос предвид продължаващия конфликт в Украйна и засилващата се настъпателност по море на Китай.

Дискусиите ще подчертаят значението на партньорството на Япония и Германия за справяне със сложни глобални предизвикателства.

Срещата между Кишида и Шолц не е просто дипломатическа формалност, а решаващ диалог във време, когато глобалната стабилност и технологичната сигурност са по-важни от всякога.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    6 0 Отговор
    Две американски марионетки.
  • 2 Делю Хайдутин

    6 0 Отговор
    И двамата нямат суровини.Какво ще обсъждат?
  • 3 да де

    6 0 Отговор
    И двамата са на къса каишка към бЕлата къща без значение кой й е стопанина.
  • 4 Шефовете на двете

    2 0 Отговор
    робски страни се срещат!
    А защо не обяснят на хората си, ЗАЩО две от най-техническите нации в света НЯМАТ ЯО??? А един небръснат Ким от Северна Корея може да има?
    Дали не могат да си разработят и имат на въоръжение или ФАЩ не им позволяват?
    Нато-мато всичко е прокиснала боза, лъжа и измама.
  • 5 Павел пенев

    1 0 Отговор
    Преди да отидат в САЩ ,фашистите искат да се консултират. Благодарение на Германия, японците загубиха войната и Курилските острови, а сега ги подготвят да загубят окончателно и южно китайско море. Работлива но тъпа нация, не са като нас българите. Ние заради ЕС и НАТО ще си загубим цялата държава.
  • 6 Хи хи хи

    1 0 Отговор
    Остава да кандърдисат Пъпешова
    и
    оста рим-берлин-токио ще бъде възстановена

    Още новини от усръйнъ !!!?
Новини по държави: