Отидете към основна версия

1 511 25

Президентът на Венецуела предупреди, че дясната опозиция готви преврат

  • венецуела-
  • преврат-
  • мадуро

Посочени като заговорници срещу Мадуро са политиците Едмундо Гонсалес и Енрике Маркес

Президентът на Венецуела Николас Мадуро предупреди за подготовката на преврат от представителите на дясната опозиция Едмундо Гонсалес и Енрике Маркес, които не подписаха Споразумението за признаване на резултатите от президентските избори на 28 юли 2024 г., предаде ТАСС.

„Те се опитват да извършат преврат всеки момент. Имам доказателства и казвам на хората, че при всякакви обстоятелства трябва да запазим стоманени нерви, да запазим максимално единство и мобилизация“, каза президентът в петък на масов митинг в щата Монагас, който беше излъчен от телевизионния канал Venezolana de Телевизия. Мадуро посочи, че "марионетките на олигархията" възнамеряват да обявят „изборна измама“, „отприщване на улични бунтове, вълна от насилие“ и да извършат преврат.

Осем от десетте регистрирани кандидати за поста държавен глава, включително Мадуро, в четвъртък се ангажираха да "признаят волята на народа като изразена чрез гласуване" и резултатите от изборите ще бъдат обявени от Националния избирателен съвет на Венецуела. Споразумението за признаване на резултатите от президентските избори не беше подписано от кандидата на крайнодясната Унитарна платформа Гонзалес и кандидата на партия Центрадос Маркес.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 12 гласа.

Свързани новини