Отидете към основна версия

1 618 57

Байдън отвръща на критиците: В по-добра форма съм от Тръмп и съм готов да управлявам света

  • джо байдън-
  • доналд тръмп-
  • управлявам-
  • света

Както заяви държавният глава пред BET News, всички тези опасения относно физическото му състояние трябва да бъдат оставени настрана.

Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че въпросите относно неговата възраст и годност са "легитимни" преди изборите. Той добави, че е в по-добра физическа форма от съперника си Доналд Тръмп и възрастта не му пречи "буквално да управлява света", цитирано от Фокус.

Както заяви държавният глава пред BET News, всички тези опасения относно физическото му състояние трябва да бъдат оставени настрана. Той ще може да покаже своята "способност да се състезава".

"Разбирам защо хората говорят за възрастта ми. Вижте, аз съм само три години по-възрастен от Тръмп. И мисля, че съм в малко по-добра физическа форма от него. Но работата е там, че е съвсем разумно за хората да казват: 'Чакай, ти си на 81'", отбеляза Байдън.

Той добави, че проблемите с възрастта са "легитимни" в надпреварата. Но американският лидер подчерта, че може да демонстрира, че възрастта не влияе върху неговата "способност да се състезава, способността да постига резултати и способността буквално да управлява света".

Помолен за разяснение дали желае да бъде временен кандидат за преход и ако спечели през ноември, да оценява здравето и способностите си година за година по време на втори мандат, Байдън отговори:

"От практическа гледна точка, да, но няма причина да мислим, че това ще се случи".

Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 32 гласа.

Свързани новини