Отидете към основна версия

5 460 60

Нова информация относно стрелеца на Тръмп

  • доналд тръмп-
  • стрелец-
  • дрон-
  • стрелба-
  • информация

Проучил е мястото на убийството предварително с помощта на дрон

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Стрелецът, който се опита да убие републиканския кандидат за президент Доналд Тръмп, е проучвал района с дрон, няколко часа преди началото на предизборен митинг в Пенсилвания, съобщи вестник The Wall Street Journal (WSJ), позовавайки се на източници от правоприлагащите органи.

Според тяхната информация стрелецът Томас Матю Крукс е стрелял повече от веднъж. Според изданието това е поредното доказателство за „впечатляващо мащабните грешки на службите за сигурност“, които едва не завършиха с убийството на бившия президент.

Според източници на WSJ полицията забелязала Крукс час преди събитието - той се разхождал из района с раница и далекомер. Според служители престъпникът се е регистрирал за митинга на 7 юли и е посетил изложбената площадка няколко дни по-късно, за да проучи ситуацията на място.

Вестникът посочва, че се водят няколко разследвания за опита за убийство на бившия ръководител на администрацията във Вашингтон. Основният въпрос за органите на реда е как стрелецът е успял да получи достъп до покрива на близко съоръжение, откъдето е било възможно лесно да се наблюдава Тръмп и да се открие огън по него с пушка AR-15.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 22 гласа.

Свързани новини