Отидете към основна версия

2 411 39

Закон за патриотичното възпитание на учениците

  • полша-
  • патриотизъм-
  • закон-
  • ученици-
  • селска партия

Полската селска партия предлага приемането на нормативния акт

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Полската селска партия, която е част от управляващата коалиция, планира да внесе в Сейма (долната камара на полския парламент) проектозакон за патриотичното възпитание на учениците. Това каза пред репортери председателят на партията и министър на националната отбрана на републиката Владислав Косиняк-Камиш.

„Това е много важен законопроект, защото имаме нужда от стабилност за много години напред за децата, които са в училище. [Имаме нужда] от такъв набор от препоръки за четене, герои, личности, проблеми, които ни обединяват. Той трябва да бъде приет под формата на закон, за да не може да се променя с всяко ново правителство”, отбеляза министърът на пресконференция, излъчена от TVP Info.

Политикът каза, че инициативата ще бъде внесена за разглеждане в Сейма в следващите дни. Косиняк-Камиш добави, че в допълнение към одобряването на единен и непроменен списък с народни герои и произведения за четене, проектът ще насърчи пътувания за ученици от големите градове до ферми за агротуризъм, за да се запознаят с реалностите на живота на селото.

В края на юни министърът на образованието на републиката Барбара Новацка обяви решението да намали броя на часовете по религия в полските училища от два на един, считано от 1 септември 2025 г. В същото време гимназистите ще започнат да учат „гражданско образование“.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания