Отидете към основна версия

1 499 19

Кого ще избере Камала Харис за свой вицепрезидент?

  • камала харис-
  • вицепрезидент

Потенциални претенденти за вицепрезидентския пост са Гретхен Уитмър, 52-годишният губернатор на Мичиган и Рой Купър, губернаторът на Северна Каролина

Снимка: БГНЕС

Днес в американските медии втората водеща тема, след тази за оттеглянето на Джо Байдън от президентската надпревара и подкрепата му за Камала Харис, е въпросът кого ще избере Харис за свой вицепрезидент. Това развитие предизвика широко разпространени спекулации и интерес, като големи новинарски издания като ABC, CNN и USA Today претеглят своите списъци с потенциални кандидати, предава БТА.

Потенциални претенденти за вицепрезидентския пост:

Гретхен Уитмър, 52-годишният губернатор на Мичиган, се откроява като ключова фигура в Демократическата партия. След като ръководи Мичиган от 2019 г., нейният избор може да отбележи историческо дуо жена президент-вицепрезидент Рой Купър, губернаторът на Северна Каролина, е известен със застъпничеството си за правата на транссексуалните. На 67 години, вторият му мандат и разбирателството му с Харис го правят силен съперник. Джош Шапиро, губернаторът на Пенсилвания, бързо придоби известност. С опит като главен прокурор на щата, последните разговори на 51-годишния мъж с Харис намекват за потенциално внимание. Гавин Нюсъм, харизматичният губернатор на Калифорния, е забележителен поддръжник на Байдън и привърженик на правата на абортите. Подкрепата му за Харис вече е публична, което прави 56-годишния важен кандидат. Анди Бешир, 46-годишният губернатор на Кентъки, показа политическата си мощ, като подкрепи Байдън и се включи в дейности за набиране на средства за кампанията. Дж. Робърт Прицкер, милиардерът губернатор на Илинойс, е известен със значителния си принос към Демократическата партия. На 59 години неговото финансово влияние и политическа позиция са забележителни. Пийт Бутиджиг, на 42 години, вече си направи име в Демократическата партия, като се кандидатира за президентската номинация през 2020 г. Сегашната му роля като министър на транспорта го държи в светлината на политическите прожектори. Сенаторът от Аризона Марк Кели и губернаторът на Мериленд Уес Мур също участват в разговора, добавяйки към интригата и спекулациите за това кой в крайна сметка ще бъде избран за кандидат на Харис.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.

Свързани новини