Отидете към основна версия

5 854 13

Ердоган призова палестинския лидер Махмуд Абас да се извини

  • реджеп ердоган-
  • махмуд абас-
  • палестина-
  • турция

Той не откликнал на поканата на Анкара да говори в парламента на републиката успоредно с речта на израелския премиер Бенямин Нетаняху в Конгреса на САЩ

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова палестинския лидер Махмуд Абас да се извини, че не е откликнал на поканата на Анкара да говори в парламента на републиката успоредно с речта на израелския премиер Бенямин Нетаняху в Конгреса на САЩ на 24 юли, предаде TRT Haber.

„Съжалявам, че г-н Абас не говори в парламента, въпреки че го поканихме. Той също трябва да ни се извини. Чакаме да видим дали той може да дойде [в Турция]“, каза Ердоган.

По-рано беше съобщено, че Турция е поканила Абас да говори в Меджлиса, но палестинските власти не са отговорили на това предложение. Това предизвика негативна реакция в Анкара.

На 24 юли Нетаняху говори на съвместно заседание на Сената и Камарата на представителите на САЩ, където заяви, че ще завърши военната операция в ивицата Газа, когато палестинските Хамас движение срутва оръжия и освобождава заложниците. Ръководителят на кабинета на министрите призова за създаването на алианс за сигурност в Близкия изток "за противодействие на нарастващата иранска заплаха" по аналогия с НАТО.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 14 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: