Отидете към основна версия

837 5

Германският министър на отбраната Борис Писториус започва визита в Индо-тихоокеанския регион

  • борис писториус-
  • германия-
  • министър на отбраната-
  • визита-
  • индо-тихоокеанския регион

Писториус и неговата делегация кацнаха в Хонолулу, където германските военноморски сили участват в ръководеното от Съединените щати военноморско учение "Хоризонт на Пасифика"

Снимка: БГНЕС

Германският министър на отбраната Борис Писториус пристигна днес в американския щат Хавай, откъдето ще започне няколкодневната си визита в Индо-тихоокеанския регион, предаде ДПА, цитирано от БТА.

Писториус и неговата делегация кацнаха в Хонолулу, където германските военноморски сили участват в ръководеното от Съединените щати военноморско учение "Хоризонт на Пасифика" (Rim of the Pacific - RIMPAC).

През 2020 г. германският кабинет определи насоки за политиката на страната в Индо-тихоокеанския регион, като подчерта централното му значение за световната и германската икономика и очерта свързаните с него рискове, отбелязва ДПА.

Германия се стреми да засили сътрудничеството си с политическите партньори в региона, особено поради опасенията на по-малките държави от доминиращата роля на Китай.

Във военноморското учение RIMPAC, което се провежда на всеки две години под ръководството на американските военноморски сили, участват 29 държави, включително Франция и Великобритания, както и около 40 кораба, самолета и хеликоптера.

Германия участва за първи път с фрегата и кораб за снабдяване на оперативна група, отбелязва ДПА.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: