30 Юли, 2024 17:00 836 5

Германският министър на отбраната Борис Писториус започва визита в Индо-тихоокеанския регион

  • борис писториус-
  • германия-
  • министър на отбраната-
  • визита-
  • индо-тихоокеанския регион

Писториус и неговата делегация кацнаха в Хонолулу, където германските военноморски сили участват в ръководеното от Съединените щати военноморско учение "Хоризонт на Пасифика"

Германският министър на отбраната Борис Писториус започва визита в Индо-тихоокеанския регион - 1
Снимка: БГНЕС

Германският министър на отбраната Борис Писториус пристигна днес в американския щат Хавай, откъдето ще започне няколкодневната си визита в Индо-тихоокеанския регион, предаде ДПА, цитирано от БТА.

Писториус и неговата делегация кацнаха в Хонолулу, където германските военноморски сили участват в ръководеното от Съединените щати военноморско учение "Хоризонт на Пасифика" (Rim of the Pacific - RIMPAC).

През 2020 г. германският кабинет определи насоки за политиката на страната в Индо-тихоокеанския регион, като подчерта централното му значение за световната и германската икономика и очерта свързаните с него рискове, отбелязва ДПА.

Германия се стреми да засили сътрудничеството си с политическите партньори в региона, особено поради опасенията на по-малките държави от доминиращата роля на Китай.

Във военноморското учение RIMPAC, което се провежда на всеки две години под ръководството на американските военноморски сили, участват 29 държави, включително Франция и Великобритания, както и около 40 кораба, самолета и хеликоптера.

Германия участва за първи път с фрегата и кораб за снабдяване на оперативна група, отбелязва ДПА.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 хммм

    5 1 Отговор
    Писторско фашистче!
  • 3 Скоро

    3 0 Отговор
    Пак ще се наиграят
  • 4 Тоя немски кир4овец,

    3 0 Отговор
    е голям плоскоумник. Кой нормален министър на отбраната, ще каже, че "...2029 г ще води война с ххххх"?
    Еми тази страна, бъдещият им противник, ще ги чака ли смирено до 2029, когато тези ще са разработили по-опасни оръжия и ще са си стегнали добре армията? Абсурт, нали?
    И защо отива на среща със сащиянците? Да му набият канчето... Германистан е поробен, сащиянски щат!
  • 5 соломон предателят

    1 0 Отговор
    Ханса е изпратен на командировка по заповед на Задокеанският господар. Историята се повтаря както преди повече от 80 години Америка финансира Хитлер за да започне войната в Европа и по късно срещу СССР за преразпределение на огромните Руски природни ресурси. . Сега Ханс ще трябва да се подготви за нова нова война която ще е много по голяма и която е не неизбежна - както го казва той.
Новини по държави: