Отидете към основна версия

1 962 25

The Telegraph: Китайски и руски бомбардировачи прелетяха над зоните на противовъздушната отбрана на САЩ в Аляска

  • китай-
  • русия-
  • бомбардировачи-
  • прелетяха-
  • противовъздушна отбрана-
  • аляска

Изданието отбелязва, че прихващанията на руски самолети са ежедневие, но тези на китайски са по-рядко явление и то по много проста причина.

Снимка: БГНЕС

Китайски и руски бомбардировачи прелетяха заедно в зоните на противовъздушната отбрана на САЩ в Аляска на 24 юли, което накара американските и канадските сили да ги прихванат и ескортират. Сблъсъкът не представлява заплаха от сериозна ескалация, но е напомняне за разширяващата се въздушна мощ на Китай, пише британският вестник The Telegraph, и подчертава високите залози от развиващата се ситуация, цитирано от Фокус.

"Когато два китайски бомбардировача Xi'an H-6 и два руски Ту-95 влетяха в зоната за противовъздушна отбрана на Аляска на 24 юли, изтребителите на ВВС на САЩ и Канада се вдигнаха във въздуха, за да ги посрещнат“, подчертава изданието.

Изданието отбелязва, че прихващанията на руски самолети са ежедневие, но тези на китайски са по-рядко явление и то по много проста причина. Що се отнася до авиацията на далечни разстояния, Военновъздушните сили на Китай изостават с десетилетия от руските или американските ВВС.

С усъвършенстването на китайските бомбардировачи те се придвижват все по-навътре и по-често в Тихия океан. Не е тайна, че тези полети на дълги разстояния са тренировъчни преди евентуална война, уверени са в редакцията. "Ако Китай някога оправдае десетилетията на заплахи и нахлуе в Тайван и САЩ се притече на помощ, очаквайте китайските бомбардировачи да атакуват авианосни групи на ВМС на САЩ в морето и потенциално бази на ВВС на САЩ в Тихия океан“, предупреждава изданието.

"Спирането на тези бомбардировачи ще бъде основен приоритет на американските пилоти на изтребители, които защитават американския флот и бази“, заключава вестникът.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 15 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания