Отидете към основна версия

981 0

69 загинали след въоръжено нападение над нигерийско село

  • нигерия-
  • загинали-
  • нападение

Силите за сигурност не са могли да помогнат на пострадалите, тъй като към този момент са се грижили за сигурността на нигерийския президент

Снимка: БТА


Поне 69 души са били убити по време на въоръжена атака над село в щата Катсина, северна Нигерия, съобщава Би Би Си.

Според очевидци нападателите са нахлули в селото посред бял ден в сряда, карайки мотори и са убивали всеки, изпречил се на пътя им. Все още не е ясно кой стои зад атентата. Според очевидците, някои от нападателите са били от местния етнос фулани. Такива обаче са били и много от загиналите. С инцидента е свързвана и ислямистката групировка Боко Харам.

Местните власти заявиха, че днес са били погребани 47 от загиналите, в следствие на нападението. Местните жители твърдят, че силите за сигурност все още не са били разположени в района, което е улеснило атаката. Към момента президентът на Нигерия - Гудлък Джордан е на посещение именно в Катсина, проучвайки възможностите за възлагане на някои правителствени проекти на местните власти. Твърди се, че силите за сигурност не са могли да помогнат на нападнатото село, просто защото към този момент е трябвало да се погрижат за сигурността на президента.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини