13 Март, 2014 19:14 980 0

69 загинали след въоръжено нападение над нигерийско село

  • нигерия-
  • загинали-
  • нападение

Силите за сигурност не са могли да помогнат на пострадалите, тъй като към този момент са се грижили за сигурността на нигерийския президент

69 загинали след въоръжено нападение над нигерийско село - 1
Снимка: БТА


Поне 69 души са били убити по време на въоръжена атака над село в щата Катсина, северна Нигерия, съобщава Би Би Си.

Според очевидци нападателите са нахлули в селото посред бял ден в сряда, карайки мотори и са убивали всеки, изпречил се на пътя им. Все още не е ясно кой стои зад атентата. Според очевидците, някои от нападателите са били от местния етнос фулани. Такива обаче са били и много от загиналите. С инцидента е свързвана и ислямистката групировка Боко Харам.

Местните власти заявиха, че днес са били погребани 47 от загиналите, в следствие на нападението. Местните жители твърдят, че силите за сигурност все още не са били разположени в района, което е улеснило атаката. Към момента президентът на Нигерия - Гудлък Джордан е на посещение именно в Катсина, проучвайки възможностите за възлагане на някои правителствени проекти на местните власти. Твърди се, че силите за сигурност не са могли да помогнат на нападнатото село, просто защото към този момент е трябвало да се погрижат за сигурността на президента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА