Отидете към основна версия

16 593 11

Екзекутираха рапър убиец в Тексас

  • рапър-
  • екзекутираха-
  • смъртна присъда-
  • рей джаспър-
  • убийство

Рей Джаспър заклал собственик на звукозаписно студио

Снимка: АП/БТА

В американския щат Тексас беше екзекутиран 33-годишният рапър Рей Джаспър, който бе признат за виновен за убийството на собственик на звукозаписно студио, съобщи „Ройтерс“. Присъдата е била изпълнена около 18.30 часа местно време в Хънтсвил чрез смъртоносна инжекция.

Джаспър беше признат за виновен още през 2000 г. Впоследствие защитата му се опита да оспори присъдата, тъй като по време на процеса бил дисквалифициран един от съдебните заседатели – чернокож като обвиняемия. Според адвокатите на рапъра причина за отстраняването му е станала негова расова принадлежност, уточнява АП.

Рей Джаспър беше арестуван през 1998 г. по подозрение за убийството на звукорежисьора и собственик на музикално студио Дейвид Алехандро, за да си присвои звукозаписната му апаратура. Според сайта executionwatch.org, преди престъплението Джаспър и съучастниците му в течение на два часа записвали в студиото на Алехандро. В съда той признал, че е прерязал гърлото на жертвата, но смъртоносната рана нанесъл друг от неговите хора.

Това не е първата смъртна присъда, изпълнена в Тексас от началото на годината. През януари там беше екзекутиран мексиканецът Едгар Тамайо, осъден за убийството на полицай. През февруари пък съдбата му последва Сюзън Басо, призната за виновна за издевателства и убийство на годеника си инвалид.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини