Отидете към основна версия

1 343 47

Урсула фон дер Лайен представи новата Европейска комисия: 11 жени са включени в екипа

  • европейска комисия-
  • урсула фон дер лaйен-
  • жени

Презентацията на проектоструктурата на новата Европейска комисия идва след забавяне на процедурата по номиниране и включва акцент върху новите политически приоритети.

Снимкa: БГНЕС

Единайсет жени са включени в проектоструктурата на новата Европейска комисия, съобщи преди минути в Страсбург председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. В момента тя представя структурата на бъдещата ЕК и разпределението на отговорностите на новите еврокомисари, след среща с Председателския съвет на Европейския парламент, включващ председателя на ЕП Роберта Мецола и лидерите на политическите групи, цитирано от БТА.

"Проектоструктурата на новата ЕК се основава на нашите политически приоритети," заяви Урсула фон дер Лайен на пресконференция пред журналисти в Страсбург. Приоритетите включват конкурентоспособност, сигурност и дигитализация, допълни председателят на ЕК.

До последния момент не беше сигурно, че обявяването ще се състои поради забавяне на процедурата по номиниране на кандидата за еврокомисар от Словения.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 27 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: