Отидете към основна версия

404 0

Свлачище в Мексико причини смъртта на шестима души

  • свлачище-
  • мексико

Обилни валежи предизвикват поредица от свлачища и жертви в Мексико

Снимкa: БГНЕС

Свлачище, причинено от обилни валежи, доведе до смъртта на шестима души близо до столицата на Мексико, съобщи Асошиейтед прес, позовавайки се на местните власти, цитирано от БТА.

Свлачището се активизирало в понеделник вечерта в селище северозападно от град Мексико, нанасяйки щети на къща и училищна сграда, се казва в изявление на властите. Жертвите са четирима мъже и две жени. Трима пострадали са хоспитализирани.

Губернаторът на щата, Делфина Гомес, нареди изпращането на спасителни екипи и оперативни групи за сигурност, които да окажат подкрепа на засегнатите семейства.

Инцидентът се случва само няколко дни след друго свлачище в същия щат, което в събота взе девет жертви, включително 3-месечно бебе. Две деца на възраст 10 и 12 години и 34-годишна жена бяха спасени. Над 100 души бяха евакуирани заради опасения от нови свлачища.

Проливните дъждове, които започнаха в края на юли, предизвикват постоянни свлачища в щата Мексико, застрашавайки местното население. В някои градове, като Чалко, дъждовната вода, смесена с отпадъчни води, наводни улици, домове и предприятия, поради безконтролно нарастване на населението и лошо поддържана инфраструктура.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: