Отидете към основна версия

567 4

Тайван се похвали с повишена бойна ефективност

  • тайван-
  • съюзници-
  • сащ-
  • сигурност

Островът задълбочава сътрудничеството в областта на сигурността със САЩ и други съюзници

Снимка: YouTube

Тайванската бойна ефективност се е подобрила благодарение на задълбочаването на партньорството на Тайван в тази област със САЩ и други приятели и "съюзници“, но това е умишлено премълчавано, заяви министърът на отбраната на острова, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Демократично управляваният Тайван, за който Китай претендира, че е негова територия, няма отношения в областта на отбраната, основани на договор, с Вашингтон или с някой от неговите съюзници, въпреки че САЩ са задължени по закон да предоставят на Тайван средства за защита и военни служители от двете страни си разменят посещения и обучение.

Вчера пред репортери министърът на отбраната Уелингтън Ко направи рядко срещани коментари за тези отношения, предвид тяхната чувствителност.

"През последните няколко години Тайван, САЩ и други приятели и съюзници непрекъснато укрепват партньорствата в сигурността и продължиха да разширяват и задълбочават военното сътрудничество“, каза той. "Това допринесе за подобряване на националната бойна ефективност и регионалния мир и сигурност."

Сътрудничеството се фокусира върху "същественото подобряване“ на бойната ефективност, а не е само „формално“, каза Ко.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.

Свързани новини