Отидете към основна версия

2 455 49

Между Тръмп и Зеленски "няма химия"

  • володимир зеленски-
  • доналд тръмп-
  • среща-
  • spiegel-
  • коментар

Spiegel окачестви речта на украинския президент на срещата с американския политик като срамна

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Срещата между Владимир Зеленски и кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп в Ню Йорк показа, че между тях няма никаква химия и представянето на украинския президент на нея може да се определи като позорно, пише списание Spiegel.

„Напрегнатото и неудобно съвместно изпълнение отново показа, че между тези двама мъже няма никаква химия“, отбелязва колумнистът на изданието. Той смята, че може буквално да се видят терзанията на Зеленски, когато той застана пред камерите до Тръмп и последният декларира добри отношения с руския президент Владимир Путин. В същото време Зеленски „неистово се опита да овладее чертите на лицето си и се опита да изглежда спокоен“. Думите на Тръмп, че „за танго са нужни двама“, изглеждаха като упрек, че украинското ръководство не прави достатъчно, за да подобри отношенията с него.

„Позорното представяне с Тръмп вероятно беше ниската точка на пътуването на Зеленски до Съединените щати, но всъщност нямаше светли точки“, се казва в статията. Колумнистът на списанието припомни, че Зеленски в кулоарите на Общото събрание на ООН се е срещнал с лидерите на няколко държави, включително с индийския премиер Нарендра Моди. „Но той няма да донесе конкретни резултати и осезаеми успехи обратно в родината си“, се казва в материала. Президентът на САЩ Джо Байдън не даде разрешение за удар с американски оръжия дълбоко в Русия, а така нареченият план за победа на Зеленски беше посрещнат много сдържано в Белия дом още преди срещата на двамата президенти, посочи колумнистът на Spiegel.

Преговорите между Зеленски и Тръмп се проведоха на 27 септември в Trump Tower в Ню Йорк и продължиха около час.

Президентските избори в Съединените щати ще се проведат на 5 ноември. Тръмп е потвърден като кандидат на републиканците; неговият съперник от Демократическата партия е вицепрезидентът Камала Харис. Тръмп многократно е обвинявал демократите, че не са успели да разрешат украинския конфликт.

Вицепрезидентът на Тръмп в предизборната надпревара, кандидатът за вицепрезидент Джеймс Дейвид Ванс, по-рано заяви, че планът на Тръмп за мирно разрешаване на украинската криза включва създаването на демилитаризирана зона по протежение на настоящата демаркационна линия между Русия и Украйна , както и предоставяне на Руската федерация на гаранции за неутрален статут на Украйна.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 46 гласа.

Свързани новини