Отидете към основна версия

1 550 54

Хамас нарече убийството на лидера на Хизбула "страхлив терористичен акт"

  • израел-
  • хамас-
  • сащ

Хвърли част от вината и върху САЩ

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Палестинското движение Хамас нарече убийството на лидера на шиитското движение Хизбула Хасан Насрала страхлив терористичен акт и обвини израелските власти за смъртта му. „Осъждаме тази варварска агресия и я считаме за страхлив терористичен акт“, се отбелязва в изявление на радикалното движение, публикувано в канала му в Telegram. Хамас заяви, че вярва, че израелските власти „са отговорни за това престъпление и неговите опасни последици за сигурността и стабилността на целия регион“.

Радикалите вярват, че "американската администрация също е отговорна със своята продължаваща политическа, дипломатическа и военна подкрепа на израелските власти, както и за мълчанието и неуспеха си да осъди" Израел.

Хамас изрази пълната си солидарност с привържениците на Хизбула и заяви, че „това и подобни престъпления, извършени от [израелските] окупационни власти, само ще засилят съпротивата в Палестина и Ливан.“

По-рано израелските отбранителни сили съобщиха, че Насрала е бил убит при атака на израелските военновъздушни сили на 27 септември в Бейрут. Тази операция беше наречена "Нов ред". Преди време шиитското движение официално потвърди смъртта на лидера си.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 18 гласа.

Свързани новини