Отидете към основна версия

1 162 36

Ердоган нарече Ливан нова цел на израелската политика

  • реджеп ердоган-
  • турция-
  • израел-
  • хизбула-
  • ливан

Турският лидер смята, че Израел предизвиква цялото човечество, човешките ценности и международното право

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Ливан се е превърнал в нова цел за Израел за прилагане на политиките му на геноцид и окупация. „Ливан и неговият народ са новата цел на израелската политика на геноцид, окупация и инвазия, която той провежда от 7 октомври в региона. Жестоките израелски атаки убиха голям брой ливанци, включително деца, през последната седмица. Никой със съвест не може да приеме или оправдае това клане. Израелското правителство действа все по-безразсъдно, защото е оправдано от други сили, които му дават оръжие и муниции за това клане“, написа Ердоган в X (бивш Twitter).

Според него „Израел предизвиква цялото човечество, човешките ценности и международното право“. „Опитите на Израел да разшири политиката на лудост, която провежда в Газа и Рамала, върху Ливан и други страни в региона, трябва да бъдат спрени. Призоваваме всички структури и всички правозащитни организации, чиято отговорност е да гарантират глобалния мир, стабилност и сигурност, и особено Съвета за сигурност на ООН, да предприемат спешни мерки“, каза турският лидер.

Той също подчерта, че „ислямският свят трябва да заеме по-твърда позиция срещу тези атаки.“

„Турция ще продължи да подкрепя ливанския народ и правителство в тези трудни дни. Ние осъждаме тези нечовешки израелски атаки срещу Ливан и поднасяме съболезнования на всички наши ливански братя“, каза Ердоган.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: