Отидете към основна версия

1 975 65

Нетаняху: Насрала не беше терорист, той беше Терористът

  • израел-
  • бенямин нетаняху-
  • насрала-
  • хизбула

Смъртта му ще промени равновесието на силите в региона, заяви премиерът на Израел

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви днес, че убийството на водача на ливанската групировка "Хизбула" Хасан Насрала е исторически повратен момент, който може да промени баланса на силите в Близкия изток, като наред с това предупреди, че предстоят "дни, изпълнени с предизвикателства", предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Насрала не беше терорист, той беше Терористът", каза Нетаняху в изявление. "Убийството на Насрала беше необходима стъпка към постигането на целите, които сме си поставили, безопасното връщане на жителите на северните райони на страната в домовете им и промяната на равновесието на силите в региона за години напред", допълни той.

Сирени за въздушно нападение се задействаха днес в Централен Израел, включително в Тел Авив, след което отекнаха силни експлозии. Израелските военни съобщиха, че от Йемен е била изстреляна ракета, която те са прехванали, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

По-късно йеменските бунтовници хуси обявиха, че са изстреляли балистична ракета срещу международното летище "Бен Гурион" край Тел Авив. Те казаха, че е било планирано атаката да съвпадне с пристигането на израелския премиер Бенямин Нетаняху, който вчера говори пред Общото събрание на ООН в Ню Йорк.

Това е второ нападение на хусите срещу Израел за по-малко от два дни - вчера също беше прехваната ракета.

По-рано днес движението на хусите изрази скръбта си за лидера на ливанската групировка "Хизбула" Хасан Насрала - негов съюзник в подкрепяния от Иран алианс против Израел - след смъртта му при израелски въздушен удар в Бейрут.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 19 гласа.

Свързани новини