Отидете към основна версия

781 13

37 убити и 151 ранени в четвъртък след израелските удари в Ливан ВИДЕО

  • ливан-
  • израел-
  • загинали-
  • бейрут-
  • хизбула

Цел на еврейските военни в Бейрут е бил соченият за наследник на загиналия Хасан Насрала като лидер на Хизбула Хашем Сафиедин

Снимка: YouTube

Целта на удара на израелските военновъздушни сили в южните покрайнини на Бейрут може да е бил ръководителят на изпълнителния комитет на Хизбула Хашем Сафиедин.

Той се счита за един от основните кандидати за заместник на генералния секретар на шиитската партия Хасан Насрула, който загина на 27 септември. Това съобщи телевизионният канал Al Hadath, позовавайки се на израелски източници.

Както съобщава порталът Axios с позоваване на израелски служител, Сафиедин е бил в подземен бункер по време на удара и евентуалната му смърт все още не е потвърдена.

Сафиеддин е братовчед на бившия лидер и ръководи вътрешните политически въпроси. Освен това той е част от оперативния щаб, отговарящ за военните операции.

По-рано израелските военновъздушни сили нанесоха над 15 удара по периметъра на международното летище в Бейрут. Ударите бяха съсредоточени в райони, където са разположени съоръжения на Хизбула и живеят нейни поддръжници.

37 са убитите, а 151 ранените при израелските нападения на 3 октомври срещу Бейрут и селища в провинциите Баалбек-Хермел, Бекаа, Маунт Ливан, Набатия, Саида и Тир, обявиха от ливанското министерство на здравеопазването.

За предния ден, 2 октомври, данните сочат 46 души убити и 85 ранени. На 1 октомври 55 ливанци станаха жертви на израелски бомбардировки, а 156 бяха ранени.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.

Свързани новини