Отидете към основна версия

2 819 60

Руски войски от група "Восток" контролират падналия Угледар ВИДЕО

  • угледар-
  • александър сирски-
  • война-
  • русия-
  • украйна

Командващият Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) генерал Александър Сирски нареди да се засили отбраната на източния участък на фронта в ДНР

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Министерството на отбраната на Русия съобщи, че военните са окупирали Угледар. Няколко дни по-рано се появи неофициална информация за превземането му. Битката за Угледар продължава повече от две години.

Украинските войски са избягали панически от позициите си, когато обръчът около Угледар започнал да се стяга и руските войски поели контрола над последния път за бягство на север. Това съобщава РИА Новости, позовавайки се на руското министерство на отбраната (МО).

Военнослужещи от групата войски "Восток" установиха контрол над града.

Командващият Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) генерал Александър Сирски нареди да се засили отбраната на източния участък на фронта в ДНР, който е под контрола на Киев. Тази заповед е издадена след загубата на град Угледар, съобщава Reuters.

Сирски уточни, че работи в „един от най-горещите участъци на фронта“ като част от 25-а Сичеславска въздушнодесантна бригада, която действа в Покровско направление. „По време на службата си в бригадата взех редица решения, насочени към укрепване на устойчивостта и ефективността на нашата отбрана“, каза командирът.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 21 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: