Отидете към основна версия

1 663 48

Израел прехваща ракета с голям обсег, изстреляна от Йемен

  • израел-
  • ракета-
  • голям обсег-
  • йемен

Нападението идва на фона на възпоменанията за жертвите от атаките на „Хамас“, докато напрежението в региона продължава да нараства.

Снимка: БГНЕС

Израелската армия съобщи, че е прехванала ракета, изстреляна от Йемен, на разстояние от около 2000 км, в деня, когато Израел скърби за жертвите на нападението от 7 октомври миналата година, предаде ДПА. Сирени за въздушна тревога отново огласиха Централен Израел, включително Тел Авив, принуждавайки хората да се укрият в бомбоубежища, дори по време на възпоменателни бдения за жертвите на атаката на палестинската групировка „Хамас“, цитирано от БТА.

Йеменските бунтовници хуси, подкрепяни от Иран, подобно на „Хамас“ и „Хизбула“, заявиха по-късно чрез говорителя си Яхия Синуар, че са атакували Израел с две ракети и дронове, насочени към военни обекти в района на Тел Авив.

Междувременно Израел бе подложен на атаки и от север, където шиитското движение „Хизбула“ изстреля 135 ракети от Ливан. Част от ракетите бяха прехванати, а останалите паднаха в безлюдни райони. Няма данни за жертви или разрушения.

Освен нападенията от Йемен и Ливан, ракети бяха изстреляни и от Газа. В резултат на атаката две жени бяха леко ранени от шрапнели, съобщиха службите за бърза помощ.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 17 гласа.

Свързани новини