Отидете към основна версия

730 19

25 загинали и десетки ранени при израелски удари в северната част на ивицата Газа

  • газа-
  • загинали-
  • израел

Бойци на Хизбула удариха с управляема ракета булдозер на израелските отбранителни сили в района на Рамя в Южен Ливан

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-малко 25 души бяха убити при израелски удари в северната част на ивицата Газа, а десетки бяха ранени, съобщи агенция WAFA.

Според нея целта на въздушното нападение са били няколко многоетажни сгради в гъсто населен район на град Джабалия. 22 души, включително жени, деца и старци, са убити, други 30 са ранени, а 14 души все още са в неизвестност под развалините, съобщава агенцията.

В съседния град Газа най-малко трима души бяха убити, а няколко други бяха ранени, след като израелските сили бомбардираха къща в района на Ал-Туфа.

Окупационните сили продължават агресията си в ивицата Газа от 7 октомври 2023 г., което доведе до 42 150 смъртни случая на палестински цивилни и 98 117 ранени, посочва WAFA.

Бойци на Хизбула удариха с управляема ракета булдозер на израелските отбранителни сили в района на Рамя в Южен Ливан, предаде службата за военна информация на формированието, публикувана в канала ѝ в Telegram.

Военният автомобил е получил пряко попадение. Бойци на Хизбула стреляли и по израелска пехота, се казва в изявлението. Сред израелските войници има ранени.

Междувременно агенция WAFA съобщи, че израелската армия провежда рейдове на няколко места в Западния бряг.

Според агенцията колона от военни превозни средства на окупационните сили е нахлула в село Бейт Рима, разположено северозападно от Рамала. Местни източници потвърдиха, че военните са претърсили няколко блока и улици, след което са се позиционирали в центъра на селото.

Няколко часа по-рано израелски войници нахлуха в село Кусра, южно от окупирания град Наблус. Там те обсадиха жилищна сграда, в която се намираха 16 чуждестранни доброволци, дошли да помогнат на местните фермери да работят в маслиновите горички.

Окупационните сили нахлуха и в село Тел, югозападно от Наблус, като стреляха с бойни патрони и използваха сълзотворен газ, което доведе до сблъсъци с местните жители, отбелязва агенцията.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.

Свързани новини