Отидете към основна версия

2 370 11

Тръмп "уволни" Харис, вкара в кампанията...гениталиите на голфър

  • камала харис-
  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • избори

Съперничката му агитира с рапърката Лизо и попизпълнителя Ъшър

Снимка: YouTube

Кандидатът на Републиканската партия за президент на САЩ Доналд Тръмп засили словесните нападки срещу своята съперничка от Демократическата партия Камала Харис, която се обърна към известни изпълнители, за да предизвика ентусиазъм за кампанията си, съобщава Ройтерс, цитирана от БТА.

Харис и Тръмп са с равен брой гласове в най-оспорваните щати, а много американци вече гласуват предсрочно по пощата или лично, като до изборите на 5 ноември остават само 17 дни.

В събота Харис събра привърженици на събитие в Детройт, Мичиган, по повод първия ден на ранното гласуване в града, заедно с родената в Детройт рапърка Лизо, която заяви, че гласуването е от решаващо значение в щата. По-късно в Атланта Камала Харис се появи заедно с поп изпълнителя Ъшър.

Гласовете в няколко колебаещи се щата, в които кандидатите и на двете партии имат силна подкрепа, а изборните резултати в предишните цикли са били близки, вероятно ще решат хода от вота, посочва Ройтерс.

В Латроуб, Пенсилвания, Тръмп засили личните си нападки към Харис - практика, която според някои негови съветници може да отблъсне колебаещите се избиратели.

„Трябва да кажете на Камала Харис, че ви е дошло до гуша, че просто не можете да издържате повече. Не можем да те търпим, ти си гаден вицепрезидент“, каза в Латроуб Доналд Тръмп, цитиран от Ройтерс. Докато тълпата аплодираше, Тръмп добави: „Камала, уволнена си, махай се оттук, уволнена си“.

Тръмп излезе от сценария за събитието в Латроуб, като отдели доста време, за да говори за легендата в голфа Арнолд Палмър, който е роден в града. Тръмп включи в изказването си и коментар за гениталиите на покойната голф легенда: „Той взел душ с другите професионалисти, те излезли оттам и казали „о, Боже мой, това е невероятно“, разказа Тръмп.

Кампанията на Харис бързо се възползва от коментарите.

„Заключителният аргумент на Тръмп в Пенсилвания е буквално боклук. В речта си на митинг в Пенсилвания, която неговият предизборен екип определи като „началото на заключителния му аргумент във финалната част“, Доналд Тръмп се съсредоточи върху най-важния въпрос за избирателите:... анатомията на починал голфър“, се казва в изявление на кампанията на Камала Харис.

И в Детройт, и в Атланта Харис призова поддръжниците си да положат всички усилия, за да спечелят.

„В деня на изборите не искаме да съжаляваме за това, което можехме да направим през следващите 17 дни“, каза тя пред около 300 избиратели, които планираха да тръгнат заедно към място за предварително гласуване.

Тя заяви, че ранното гласуване вече е поставило рекорди в Джорджия и Северна Каролина, и призова Детройт - град, известен с производството на музикални записи - да последва примера.

В Атланта, щата Джорджия, Камала Харис проведе митинг с поп изпълнителя Ъшър, който прекъсна концертното си турне, за да призове гласоподавателите да привлекат съседите и приятелите си да гласуват.

„Всяко обаждане е от значение. Всеки разговор е от значение. Всичко това е от значение за приключване на тази надпревара... Всичко, което правим през следващите 17 дни, ще повлияе на бъдещето на нашите деца, на нашите внуци, на хората, които обичаме най-много“, каза Ъшър.

Харис ще се нуждае от силни резултати в градовете с преобладаващо небяло население - Детройт и Атланта и околните им предградия, за да повтори победите на президента Джо Байдън през 2020 г. в Мичиган и Джорджия.

Тръмп се опитва да се възползва от подобрените си позиции в проучванията на общественото мнение, които показват близки резултати за двамата кандидати.

Ранното гласуване започва в събота и в Невада, където бившият президент Барак Обама планира да агитира за Харис в Лас Вегас.

И двамата кандидати за изборите през 2024 г. прекараха петъка в оспорвания щат Мичиган, където си разменяха хапливи забележки дали са подходящи за поста. 78-годишният Тръмп отхвърли обвиненията на Харис, че е изтощен от темпото на последните дни на кампанията. В неделя пък Харис навършва 60 години, напомня Ройтерс.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.

Свързани новини