Отидете към основна версия

827 0

Три експлозии в Кайро, загина висш полицай

  • експлозии-
  • взрив-
  • университета-
  • кайро

Броят на жертвите и ранените все още се уточнява

Снимка: АП/БТА

Три експлозии избухнаха в рамките на два часа до сградата на Инженерния факултет на Университета в Кайро, съобщи Си Ен Ен. В резултат на първите два взрива е загинал зам.-шефът на полицейското управление в западна Гиза - Тарек ал Мергауи. Пострадали са още петима души. Те избухнали точно когато до факултета се е намирала група висши полицейски офицери. Вероятно именно те са били цел на терористичната атака. Взривът е бил заложен под дърво между два охранителни поста до входа на зданието.

Третата по-малко мощна бомба се взривила пред главния вход на ВУЗ-а, докато сапьорите обследвали местата на първите две експлозии. Има още загинали и ранени, но техният брой засега не е уточнен, предава АП. По първоначална информация, вероятно един човек е станал жертва на третия взрив, а още шестима са получили различни по тежест наранявания. Сапьорите са открили и четвърта бомба и работят по обезвреждането й.

Жертвите са основно служители на реда, които се събирали в близкия център за борба с протестите и безредиците. Миналата седмица в близост до университета имаше сблъсъци между поддръжници на вече забраненото в Египет ислямистко движение „Мюсюлмански братя“ и полицията, като районът беше напълно блокиран.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини