Отидете към основна версия

1 938 48

Наши изселници в Измир обмислят бойкот на изборите на 27 октомври

  • турция-
  • български изселници-
  • измир-
  • бойкот-
  • избори

"Да усеща се, че има избори. Няма как да не се усеща, но няма голям интерес от хората, както беше преди - предишните години, да ви кажа честно. Просто очаква се ниска избирателна активност", обясни Кенан Йозгюр от Измир

Илюстративна снимка БГНЕС

Някои от българските изселници в турския град Измир обмислят да не гласуват и да бойкотират вота в неделя. Това съобщи за БНР Кенан Йозгюр от Измир.

Повечето политически партии не посещават Измир, а тези, които се сещат за тях, правят това само по избори, посочи той и прогнозира слаба активност.

"Да усеща се, че има избори. Няма как да не се усеща, но няма голям интерес от хората, както беше преди - предишните години, да ви кажа честно. Просто очаква се ниска избирателна активност", посочи той.
Йозгюр обясни какви са причините за липсата на желание за гласуване"

"Българските граждани, които живеят в Турция, са отчаяни от българските политици изцяло. 35 години стана от 1989 година нататък и идва ново поколение. Аз съм един от тях, който сме образовани, знаем език и ние също искаме да участваме в управлението на страната. Партиите от нас искат само гласове. Затова и младото поколение се отказва да участва активно в изборите - за българските избори става дума".

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 17 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: